DM Ungdom 50m -200m og 300m den 13. – 15. september 2013 i Vingsted

 

Nu har Randers skyttekreds atter været til DM / Danmarksmesterskab - Resumé:

DM-2013-Rundel3

Vi har i alt 18 skytter med, hvoraf 14 valgte at overnatte i telt og campingvogn. Der var 5 overnattende voksne. Trænere Jonas og Eva samt 3 forældre.

 

DM-2013-Telt

Der er afgang fredag kl. ca. 16.20, hvor alt er pakket i en stor kassevogn. Det går mod runddel nr. 3 i Vingsted. Her er mange voksne med til at hjælpe, så både det store fælles telt og skytternes telte er hurtigt slået op. Selv om nogle telte måtte flyttes, idet Skanderborg også skulle være på runddelen.

 

Våbenerne kom i den store våbencontainer og så er der spisning af den medbragte madpakke og hygge i fælles teltet.

 

Lørdag er der morgenmad kl. 7.30. Runa (Anne-Maries mor) og Kirsten (Frederiks mor) kom med franskbrød fra bageren. De have sovet på en ”Engelsk” Herregård i nærheden som normalt blev brugt af overnattende jægere.

 

Træner Ole Ahlgreen kommer som afløser for Johannes, idet han er kaldt på arbejde i tyskland. Daniel og Annemettes forældre, Rikke og Heinz er også med hele dagen. Så der god hjælp til at holde styr på skydetider og våben samt at få skytterne klar.

Første skydetid er kl. 9.00 og herefter går det slag i slag for skytter og trænere på banerne. Udenfor hygger skytterne sig med pizzasnegle og kage mellem skydningerne. Vi får planlagt det sådan, at alle kan deltage i frokosten fra 11.30 til 13.00 i fælles teltet. Her har træner Jonas’s forældre Lena og Peder sammen med andre forældre stillet an med rugbrød og pålæg.

 

DM-2013-BK-200m DM-2013-JUN-200mInden vi går til frokost er det klart, at børneholdet og juniorholdet på 200m begge skal med i finaleskydningen kl. 14.30(BK) og kl. 15.05(Jun). Børneholdet består af Annemette, Benjamin, Lasse og Nathali. De går i finalen med en 2. plads med 588/27, men må desværre se sig slået i finalen og slutter på en 4. plads. Juniorholdet består af Marcus, Fredrik, Daniel og Anne-Marie. De går i finalen med en 1. plads med 587/26, 6 point foran nr. 2. I finalen lykkedes det lige netop at beholde første pladsen, selvom Marcus havde en bemærkelsesværdig skydning med 136/3. STORT TILLYKKE MED GULDMEDALJEN.

 

Umiddelbart ser det, før frokost, ikke ud til finaleskydning for børneholdet og juniorholdet på 50m, børneholdet kommer alligevel med i finalen kl. 16.55 på en delt 1. plads med 795/36. Måske drillede vinden også de andre hold. Børneholdet består af Annemette, Benjamin, Nicklas og Jonas. I finalen bliver det til en 4. plads med 1170/48. I finaler tæller de 4 skytters hovedskydning(første 20 skud) med i totalen.

Juniorholdet med Marcus, Frederik, Daniel og Anne-Marie endte på en 8. plads og kom ikke med i finalen.

 

Lørdag var endagsskytterne også i gang og de kom forbi med deres forældre. Det var Lasse, Kenni, Rikke og Sean som alle gjorde det rigtig godt og fik en god oplevelse ud af det. Jeg tror også et par stykker var forbi skyttebutikkerne for at kigge på udstyr.

DM-2013-AftenVi går tilbage til fælles teltet efter finaleskydningen på 50m og her står Peder ved grillen og sørger for, at der er burgere og pølser til alle. Vi hygger lidt i fælles telte efter aftensmaden med chips og terningspillet 10.000, som Jonas lærer et par stykker. Regnen har sat ind og enkelte må finde en ny soveplads pga. vand inde i teltet (Anne-Marie og Frederik), men heldigvis har Daniel god plads i sit telt. Et par stykker går forbi 50m banerne, hvor der vises film, men ellers er skytterne tidlig i teltene for at sove ca. kl. 21.00. Hvad frisk luft og spænding ikke kan gøre!

 

 

 

 

Søndag er der atter morgenmad med frisk franskbrød kl. 7.30 og første skydning er kl. 9.00 på 50m banerne. Her skyder juniorholdet mesterskabsskydning (anden omgang 20 skud) og Maiken og Nathali får startet deres skydning på 50m med træner Eva.

Træner Jonas tager 200m og 300m med skytterne.

Fra morgenstunden ved vi, at Benjamin skal skyde individuel finale på 50m, idet han har skudt 400/28 og kravet er 399. Der er kun 8 skytter som opfylder dette krav. Derimod er det lidt svært, at finde ud af om landdelsholdet DDS-Østjylland på 50m og 200m skal have medalje og hvilken karat. Vi beslutter dog, at informere endags skytterne Kenni og Lasse, at de måske skal have medalje med landsdelsholdet og forældrene vil gerne køre dem til Vingsted igen til præmieoverrækkelsen kl. 16.15 (sikke en opbakning).

 

DM-2013-KravPræmiekravet (øverste 25 % af skytternes resultat i hovedskydningen) bliver sat ned fra 200 til 199 på BK1 og et par andre krav bliver ligeledes nedsat. Det betyder, at vi har nogle glade BK1 skytter (Emil, Emilie og Jonas), som dermed også opnår kravet og får det berømte bæger med hjem. STORT TILLYKKE til alle som opnåede præmiekravene.

 

 

 

 

 

 

 

DM-2013-LD-50m DM-2013-LD-200mFørst sidst på dagen står det klar, at Landdelsholdet DDS-østjylland skal have sølvmedaljer på både 50m og 200m. Randers skyttekreds har ikke mindre end 8 ud af 15 skytter på 200m holdet, Annemette, Benjamin, Daniel, Frederik, Nathali, Lasse, Nicolaj og Nicklas. 

På 50m holdet har Randers skyttekreds 9 ud af 20 skytter, Benjamin, Lasse, Kenni, Marcus, Alexander, Nicolaj, Annemette, Jonas og Frederik.

GODT GÅET RANDERS SKYTTEKREDS.

 

DM-2013-BenjaminVed den individuelle finaleskydning på 50m for Benjamin med Jonas som træner, er træneren mere nervøs end skytten. Ved finaleskydning tælles der med decimaler og der skydes 10 skud på kommando. Benjamin skyder sig til en flot 3. plads med 503,9. De første 400 point har han med fra hoved- og mesterskabskydningen.

STORT TILLYKKE BENJAMIN MED BRONZE. En gentagelse fra 15m.

 

 

 

 

 

 

Alt i alt en herlig tur med dejlige skytter og hjælpende forældre. Tak skal I have alle sammen for kørsel med oppakning, bagværk, hjælp under stævnet, uden JER kunne vi ikke klare det. Håber jeres skytter har haft en god oplevelse.

 

Trænerne Jonas og Eva